تکثیر و پرورش آبزیان
پرورش ماهی به صورت مصنوعی در کشور چین آغاز شد و سابقه پرورش در این کشور به بیش از ۳هزار سال قبل در منطقه (ین دیناستی) مربوط میشود (۱۱۳۷ تا ۱۴۰۰ سال قبل از میلاد) و حدود ۴۶۰ سال قبل از میلاد در منطقه (وارینگ کینگ دام) پرورش ماهی تا حد خوبی توسعه یافته بود.
با وجود سابقه طولانی پرورش ماهی در استخر، سابقه تکثیر مصنوعی ماهیان کوتاه است. اولین گام در لقاح مصنوعی به وسیله دانشمند آلمانی لدویک یا وبی (۱۷۱۱–۱۷۸۴) برداشته شد. او از ماهی ماده و نر قزل آلای آماده بهصورت جداگانه تخم واسپرم به دست آورد وآنها را با هم مخلوط کرد که این اولین لقاح مصنوعی تخم ماهی بود.
در مورد ماهیان پرورشی گرمابی در سال ۱۹۳۰ مولدین آماده از محلهای تخم ریزی طبیعی صید و لقاح مصنوعی داده شدند.
القاء تخم ریزی به مولدین با روش تزریق، در سال ۱۹۳۴ به وسیله زیست شناسان برزیلی آغاز شد وبعد در آسیا واروپا وآمریکای شمالی توسعه یافت.
در سال ۱۹۵۸ مولدین کپور نقره ای وسرگنده پرورش یافته در استخرهای خاکی با تزریق عصاره غده هیپوفیز ماهی کپور معولی به صورت مصنوعی تکثیر شدند.
در اسطورههای ایرانی جمشید را نخستین فردی پنداشتهاند که به پرورش ماهی پرداخت، جمشید از اولین پادشاهان ایران بودهاست. ایرانیان محل پرورش ماهی را ماهیخانه مینامیدند.
سر فصل و مهارتهای دوره آموزشی تکثیر و پرورش ابزیان عبارت اند از:
- تاریخچه پرورش ماهی
- نیاز های پرورش ماهی
- عوامل موثر بر رشد ماهی
- شیوه های تخمک گذاری ماهی
- اصول پرورش آبزیان
- موجودات آبزی و طبقه بندی آبزیان
- پرورش ماهیان گرم آبی
- پرورش ماهی های سرد آبی
- پرورش ماهی قزل آلا
- تعداد دفعات غذادهی و زمان دهی غذا
- تناسب بین اندازه غذا و اندازه ماهی
🆗 نمره قبولی در آزمون ۴۵ از ۱۰۰ است و موفق به اخذ مدرک خواهید شد در غیر اینصورت می بایست مجدد اشتراک تهیه نمایید.
🌐 در صورت قبولی در این آزمون میتوانید مدرک بین المللی خود را از آکادمی های خارجی زیر مجموعه بنیاد آموزش مجازی ایرانیان ثبت نام نمایید و دیگر نیازی به آزمون مجدد ندارید!
🆚 علاقه مندان به دوره آموزشی تکثیر و پرورش آبزیان می توانید منابع را به صورت فصل بندی از وب سایت 2ac.ir خریداری و دانلود نمایید.
✅ در صورتیکه محتوای آموزشی کامل این عنوان را نیاز دارید جهت دوره آموزشی مجازی به سایت بنیاد آموزش مجازی ایرانیان مراجعه نمایید.
⚠️ توجه نمایید از زمان تهیه اشتراک ۶۰ روز مهلت دارید تا آزمون را به پایان برسانید.