فرآیندهای پالایش
پالایش (که با آن پالودن نیز میگویند) در لغت به معنی جداکردن و صاف کردن است و به فرایند خالصسازی یا جداسازی مواد خام طبیعی گفته میشود. این کار معمولاً در پالایشگاه یا کارخانههای ویژه انجام میگیرد. اصطلاح پالایش غالبا در مورد مواد خام طبیعی به کار میرود که به خودی خود قابلیت استفاده دارند، اما طی فرایند پالایش و خالصسازی موارد استفاده بیشتر و بهینهتری خواهند یافت.
پالایش مایعات معمولاً به طرق گوناگونی چون تصفیه و تقطیر صورت میگیرد. گازها را نیز میتوان به همین ترتیب و به کمک عملهای تبرید و تراکم، پالایش نمود.بسیاری از جامدات را میتوان با روش کشت بلور در محلول ماده ناخالص، پالایش نمود. موادی مثل فلزات، نفت خام، گاز طبیعی، سیلیکون، شکر، نمک خوراکی و روغن نباتی نیز غالبا نیاز به پالایش دارند.
سرفصل های دوره فرآیندهای پالایش عبارتند از :
- بررسی ترکیب نفت خام و روش های شناسایی آن
- نمک زدایی از نفت خام، تقطیر نفت خام
- فرآیندهای مورد نیاز برای برش های حاصل از تقطیر نفت خام مانند فرآیندهای حرارتی از نوع تجزیه مثل کک سازی ، کاهش گرانروی ، کراکینگ حرارتی و رفرمینگ حرارتی
- فرآیندهای کاتالیزوری از نوع تجزیه مثل رفرمینگ کاتالیستی، ایزومری ، تصفیه هیدروژنی و کراکینگ کاتالیزوری
- فرآیندهای حرارتی از نوع سنتز مثل آلکیلاسیون حرارتی و پلیمری شدن حرارتی
- فرآیندهای کاتالیزوری از نوع سنتز مثل آلکیلاسیون کاتالیستی ، پلیمری شدن کاتالیستی و هیدروژن دار شدن
- شیرین سازی و تصفیه با سود
🆗 نمره قبولی در آزمون ۴۵ از ۱۰۰ است و موفق به اخذ مدرک خواهید شد در غیر اینصورت می بایست مجدد اشتراک تهیه نمایید.
🌐 در صورت قبولی در این آزمون میتوانید مدرک بین المللی خود را از آکادمی های خارجی زیر مجموعه بنیاد آموزش مجازی ایرانیان ثبت نام نمایید و دیگر نیازی به آزمون مجدد ندارید!
🆚 علاقه مندان به دوره آموزشی فرآیندهای پالایش می توانید منابع را به صورت فصل بندی از وب سایت 2ac.ir خریداری و دانلود نمایید.
✅ در صورتیکه محتوای آموزشی کامل این عنوان را نیاز دارید جهت دوره آموزشی مجازی به سایت بنیاد آموزش مجازی ایرانیان مراجعه نمایید.
⚠️ توجه نمایید از زمان تهیه اشتراک ۶۰ روز مهلت دارید تا آزمون را به پایان برسانید.