اصول ریخته گری
ریخته گری از اساسیترین روشهای تولید میباشد. به دلیل اینکه بیشتر از ۵۰ درصد از قطعات انواع ماشین آلات به این طریق تهیه میشوند. فلزاتی که خاصیت پلاستیک کمی دارند با قطعاتی که دارای اشکال پیچیده هستند، به روش ریختهگری شکل داده میشوند. از دیدگاه نوع قالب روشهای ریختهگری به دو دسته تقسیم میشوند. ریختهگری در قالبهای تکبار (Expendable Molds) و در قالبهای دایمی (Permanent Molds).
اما ریختهگری با توجه به تکنولوژی و مجموعه تجهیزاتی که در قالب گیری دخیل هستند شامل موارد زیر میشود. ریخته گری در قالب ماسهای، ریخته گری به روش ریژه (قالبهای فلزی). ریخته گری در قالب فلزی و با فشار کم، ریخته گری در قالب فلزی و با فشار بالا، دیزاماتیک، ریخته گری دقیق، ریخته گری در قالبهای کوبشی و غیره. هر یک از موارد فوق دارای کاربردی است. با توجه به میزان تولید قطعه، کیفیت مورد نظر آن، ابعاد و جنس قالب، از هر یک از این روشها استفاده میشود.
فهرست سرفصل های اصول ریخته گری:
- فرآیند ریخته گری سنتی (ریخته گری شن)
- الگو و قالب – انواع مواد الگو ، کمک هزینه الگو ، انواع قالب شن ، صحافی و مواد افزودنی و غیره
- سیستم گیتینگ – عناصر ، لوازم جانبی ، خصوصیات ، نسبت گیتینگ ، اثر آسپیراسیون ، هسته ها و شاخه ها ، زمان انجماد ، طراحی بالابر و غیره
- روش های مدرن ریخته گری (ریخته گری Die ، ریخته گری Slush ، قالب Shell ، ریخته گری گریز از مرکز ، ریخته گری سرمایه گذاری)
- رفتار دانه در ریخته گری ، نقص ریخته گری
🆗 نمره قبولی در آزمون ۴۵ از ۱۰۰ است و موفق به اخذ مدرک خواهید شد در غیر اینصورت می بایست مجدد اشتراک تهیه نمایید.
🌐 در صورت قبولی در این آزمون میتوانید مدرک بین المللی خود را از آکادمی های خارجی زیر مجموعه بنیاد آموزش مجازی ایرانیان ثبت نام نمایید و دیگر نیازی به آزمون مجدد ندارید!
🆚 علاقه مندان به دوره آموزشی اصول ریخته گری می توانید منابع را به صورت فصل بندی از وب سایت ۲ac.ir خریداری و دانلود نمایید.
✅ در صورتیکه محتوای آموزشی کامل این عنوان را نیاز دارید جهت دوره آموزشی مجازی به سایت بنیاد آموزش مجازی ایرانیان مراجعه نمایید.
⚠️ توجه نمایید از زمان تهیه اشتراک ۶۰ روز مهلت دارید تا آزمون را به پایان برسانید.