تاریخ صنعت چرم
چرم ، ماده ای طبیعی، بادوام و منعطف است که از دباغی پوست خام جانوران، بهویژه گاو بهدست میآید. فرایند دباغی، پوست فسادپذیر را به یک مادهٔ طبیعی پایدار، دایمی و انعطافپذیر برای کاربردهای گوناگون تبدیل میکند. چرم در تلفیق با چوب، پایهٔ فناوری باستانیان را شکل میدادهاست.
صنعت چرم و صنعت خز با هم متفاوتاند. این تفاوت از اهمیت مواد خام مورد استفاده در هر کدام پیداست. مواد خام مورد استفاده در صنعت چرم، محصولات فرعی صنعت گوشت هستند؛ در حالیکه گوشت ارزش بیشتری از پوست دارد. مواد خامی که در صنعت خز بهکار گرفته میشوند، ارزش بیشتری از گوشت دارند و به همین خاطر گوشت به عنوان یک محصول جانبی تلقی میشود.
تاکسیدرمی امکان استفاده از پوست حیوانات را به انسان میدهد، البته مهمتر از پوستشان، سر و بخشی از پشت آنهاست. پوستهای خام در ساخت چسب و ژلاتین هم کاربرد دارند. چند راه وجود دارد که در نتیجهٔ آنها، پوست جانور به یک مادهٔ انعطافپذیر و محکم به نام چرم تبدیل میشود.
از چرم برای ساخت محصولات متنوعی از قبیل: کفش، لباس، کیف، جلد کتاب، مبلمان و… استفاده میشود.
سر فصل ها و مهارت های دوره اموزشی تاریخ صنعت چرم عبارت اند از :
- انواع چرم
- آشنائی با ابزار و وسائل مورد نیاز کیف دوزی
- آشنائی با متریال الگو کشی و برش
- انواع دوخت ـ نصب دکمه چهارپارچه ـ پرچ و انواع آن ـ
- اصول زیپ دوزی ، مغزی دوزی ،سجاف دوزی
- آشنائی با انواع کیف زنانه و مردانه
- شناسائی اصول اندازه گیری قسمت های مختلف یک کیف
- آشنائی با اصول پیاده کردن طرح کیف روی چرم
- اصول برش آستر
- اصول چسب زنی
- نحوه دوخت انواع بندکیف و دسته کیف
- شناسائی اصول کار و پیشگیری از حوادث در حین کار
* علاقه مندان به دوره آموزشی تاریخ صنعت چرم می توانید منابع را به صورت فصل بندی از وب سایت ۲ac.ir خریداری و دانلود نمایید و یا دوره کامل همراه با ارزیابی و گواهینامه معتبر از وب سایت ۹ac.ir ثبت نام نمایید تا بسته آموزشی برای شما ارسال گردد.
* توجه نمایید از زمان تهیه اشتراک ۶۰ روز مهلت دارید تا آزمون را به پایان برسانید.